Taco ingredienser – kvalitet fra en food truckLad os start fra bunden af. En består af en tortilla, som er den runde pandekage-agtige bund, der kendetegner denne spise. Til at starte så vil vi anbefale at du finder en mexicansk food truck for at få hele oplevelsen af en taco -så lej en food truck til din fest og smag lækkerierne. En tortilla består af majsmel, som kan variere i type af majs, farve og størrelse, men er altid knust til en masse. Majsene bliver kogt i kalcium, som gør dem bløde, tilføjer smag og fjerner urenheder. Efterfølgende knuses dette til en masse, som efterfølgende kan fladgøres. For at få den runde pandekageform bruges en tortilla presser, som er en metalgenstand, der ved hjælp af vægt og en trykfunktion kan tage en lille bold af tortilla masse og transformere denne til en majspandekage. Når den delikate majspandekage er formet, så bliver denne varmet på begge sider. Hvis den skal spises med det samme, så bliver den varmet godt igennem på begge sider og hvis den først skal spises senere, så bliver den kun varmet halvt op, så den beholder lidt friskhed i massen.

De lækre tortilla danner basen for en lækker taco, men det er ikke en taco uden en form for “topping” og en lækker salsa! Toppings kan komme i en uendelig lang liste af varianter – det kunne vi skrive en hel bog om. De typiske er dog en form for kød, svampe, ost eller en mix af grøntsager. Vigtigheden i toppingen kommer ind i form af en smule salt og umami smag, der samtidig spiller godt sammen med smagen af tortillaen og salsaen.

Det sidste og måske for mange vigtigste element i en taco er salsaen. Denne kunne vi også skrive en hel bog om, men som udgangspunkt er den altid tomatbaseret. Enten grøn eller rød tomat bliver brugt, en tørret chilli, hvidløg, løg og nogle krydderier. Disse kan varierer en masse fra salsa til salsa i mængder, styrker og smag og der er nogle forskellige typer af salsa, men i følge os aldrig to salsaer der er ens!

En taco består også af en usynlig ingrediens, som man ikke umiddelbart kan se ved at kigge på den med det blotte øje. Denne usynlige ingrediens er måden hvorpå de bliver spist, stemningen omkring og selskabet man spiser dem med. Tacos bliver spist med fingrene ved at tage den flade tortilla op og sørge for at så meget af fyldet bliver på tacoen som muligt samtidig med at man folder den så de passer i en mundbid.