Genanvendeligt bagepapir er blevet min ven til madlavningIngen grund til engangsbrug med genanvendeligt bagepapir

Jeg er langt fra den bedste til at lave mad, og derfor bliver det tit også bare, at jeg smider noget i ovnen hurtigt. Det kunne f.eks. være en frysepizza. Normalvis ville man bruge et ark bagepapir pr. pizza, der f.eks. skulle laves – eller et ark til to eller tre omgange – men så opdagede jeg genanvendeligt bagepapir. Det kan, som man måske kan gætte, genanvendes mange gange. Da jeg første hørte hørte om det, så tænkte jeg også bare, at det måske kunne genanvendes ti gange i stedet for to, men det er slet ikke tilfældet. 

Kan genanvendes flere tusind gange

Jeg fandt noget genanvendeligt bagepapir hos GreenTown, der kan genanvendes 2.000 gange i ovnen og helt op til 260 grader. Så gik det jo op for mig, at sådan en omgang genanvendt bagepapir meget hurtigt kunne spare mig for mange penge i forhold til at skulle købe almindeligt bagepapir igen og igen. Til mit behov er det perfekt, når jeg ofte laver mad i ovnen, hvor bagepapir bare kan blive liggende på bagepladen eller risten, indtil det er blevet beskidt og skal vaskes. Et genanvendeligt bagepapir, der kan bruges 2.000 gange er jo helt skørt. Det er over 5 år, hvis man regner med at bruge det en gang om dagen. Og hvis man med noget hurtig hovedregning regner med at 30 ark almindeligt bagepapir koster 30 kroner, så sparer man næsten 600 kroner, plus du ikke skal tænke på at købe nye bagepapir med jævne mellemrum. Sådan noget genanvendeligt bagepapir kommer nærmest til at holde længere end mange af mine køkkenredskaber, og det er imponerende, synes jeg. 

 

Genanvendeligt bagepapir for miljøet

Genanvendeligt bagepapir er i min yndlings-kategori af grønne og bæredygtige produkter, fordi de ikke bare er miljøvenlige og uden unødvendige tilsætningsstoffer, men at bagearket er genanvendeligt er bare en stor praktisk fordel i mit hverdagsliv og for min økonomi selvfølgelig også. Efter at have fundet det genanvendelige bagepapir har jeg også fundet en masse andre både miljøvenlige og praktiske produkter hos GreenTown. Det inkluderer en køkkenrulle i bambus, en opvaskebørste i lækkert og holdbart træ og selvfølgelig bio affaldsposer, som man kan bruge til alt sit madaffald og til andre bionedbrydelige ting. Dog vil jeg mene, at det er få af tingene, som jeg er blevet lige så glad for som genanvendeligt bagepapir, som jeg kan bruge til alle min frysepizzaer og til mine pomfritter, når man kommer hjem og skal have noget hurtig mad efter en lang dag. Genanvendt bagepapir kan selvfølgelig også bruges til kage, til at bage boller og andre ting i den stil, men det er nok for nogle andre end mig, men at man bruger sin ovn oftere er jo kun mere grund til at få fat i noget genanvendeligt bagepapir.