Danmarks lækreste vaniljeis med ægte vanilje 😊Sommeren nærmer sig, og det betyder istid.

I år har jeg besluttet mig for kun at spise hjemmelavet is. Vi må se om det holder i praksis. Årsagen til min beslutning er at jeg har læst at fleste isproducenter er gået bort fra at bruge ægte vanilje i deres is. Så hvis jeg vil have en ægte vaniljeis (eller anden is, på basis af vaniljeis) så er jeg nødt til selv at lave den.

Heldigvis er det slet ikke svært at lave is selv, her får du min opskrift.

Du skal bruge

4-5 dl piskefløde

2 dl sødmælk

1 vaniljestang

6 æggeblommer (pastauriseret)

80 g sukker (brug mindre, hvis du vil have en mindre sød is.)

Hakket chokolade.

Sådan gør du

 

STEP 1

Start med at lægge beholderen til ismaskinen i fryseren dagen før du laver isen.
Hæld fløden og mælken i en mellemstor gryde og derefter halvdelen af ​​sukkeret. Skær vaniljestangen i skiver på langs med en skarp kniv, og skrab så mange af de små sorte frø ud som muligt i den cremede blanding. Skær bælgene i tredjedele og læg dem i gryden.

 

STEP 2

Varm fløde og mælk op ved svag varme, rør af og til, indtil det næsten koger – du vil se nogle luftbobler rundt om kanterne. Fjern fra varmen og lad stå i 20-30 minutter, så vaniljen kan trække.

 

STEP 3

Læg æggeblommerne i en skål med det resterende sukker og pisk med en elektrisk håndmikser, cirka 2 minutter, indtil blandingen tykner, lysner i farven og bliver til en tyk snor, når du løfter røremaskinen. Brug et målebæger til at tage ca. 125 ml/4 fl oz af flødeblandingen ud, og pisk derefter æggeblommerne for at løsne sig. Varm fløde op til det lige koger, tag det af varmen og pisk æggeblommeblandingen i.

 

STEP 4

Sæt gryden tilbage på lav varme og kog med en træske non-stop i 8-10 minutter, indtil cremen er tyk nok til at dække bagsiden af ​​skeen. Sørg for, at det ikke koger – når du ser nogen bobler dukke op til overfladen, skal den være tyk nok, og tag så gryden af ​​varmen, så blandingen ikke sætter sig.

 

STEP 5

Hæld flødeskummet i en varmefast skål, og afkøl derefter i en stor skål en tredjedel fuld af isvand (dette vil tage cirka 20 minutter). Rør af og til for at forhindre skorpedannelse. Sæt en skål med flødeskum på køl i 3-4 timer, gerne natten over, så det bliver meget koldt.

 

STEP 6

Start ismaskinen, fjern vaniljestangsflagerne, hæld derefter den kolde vaniljecreme langsomt i og lad den trække i 10-30 minutter (afhængigt af din maskine). Når det stopper, kan det være for blødt at spise, så læg det i en plastikbeholder, dæk til med plastfolie, dæk derefter til og frys i mindst 3 timer. (Den holder sig i 3 måneder i køleskabet, men tag den ikke ud for at genfryse.) Tag den ud af fryseren 15 minutter før servering.

 

STEP 7

Har du ikke en ismaskine: I trin 1 opvarmes mælk, vanilje og halvdelen af ​​sukkeret uden cremen (cremen tykner lidt). I begyndelsen af ​​trin 6 piskes fløden, indtil den er let og luftig, ikke for stiv, og fold den derefter ind i den kolde creme. Frys i 3-4 timer under omrøring hver time, indtil de er næsten frosne, og frys derefter som ovenfor.